Current updates:
This place where you know the real of me. Do follow guys

Thursday, 29 December 2016

How do you appreciate your parent's birthday ?

Hey , Assamualaikum

okay,Apa yang buat korang bahagia ? salah satu bende yang buat korang rasa happy je is when ramai orang wish kita . kan kan? ooooh time tu. kite lah orang yang paling bahagia laah kononnya lagi lagi kalau dpt hadiah dari ramai orang . we can see how people appreciate you kan ? pastuh bile ramai orang tak wish kite ape yang kita rasa time tuh hmm tkpe laahh " sapelah aku kan " kan ? kan ? sedih gile nak mampus kot . kau rasa ? and i had through this laaa .. tapi tkdelah org tk ingat . psai aku duk kt asrama so bile sorang dah wish kuat kuat semua akn wish jugak kan ? tpi ade lah rasa sedih psai paa korang wish lambat ngat aih  .

Tapi harini apa yang aku nak cerita is apa perasaan mak kite pulak bile orang disekeliling inc. kawan2 sedara mara . yesterday was my mum's birthday and ofcourse lah semua anak2nya akan wish tpi kt wssap je la . ummi cakap kat aku . ummi nak cakap 'rasa hati ' ummi . biasa lah mak mak ni die ade group wssap diorang  then my mum realize sjak ade wsap ni tkde pun mkcik2 wish birthday kt ummi . tapi makcik2 lain ade je . diorang tahu sbb anak2 diorang share wishes diorang kat Facebook so tht's why makcik2 pun perasan la bende tuh akan naik kat feed kan then , they wish balik kt wssap . 

Ummi cakap ummi bukan nak tunjuk sngat kat orang ramai birthday ummi tapi anak2 ummi tak buat pun camtuh . maksudnya tak wish sikit pun kt Fb . bukan nak menunjuk ke ape tapi orang yangbuat tu sebab diorang mmg ikhlas nak wish kat mak mak dia . sepupu aku tiap tiap tahun wish kt mak ayah diorang even they know mak ayah diorang tak tengok pun kt fb tapi diroang buat jugak . so they showed a great sincerity towards their parents . bukan sepupu je la tapi rmai lagi yang lain lain . Ummi bukan nak sangat pun bende2 camtuh tapi ikhlas tu kat mana? she said , ummi terkilan lah jugak . maybe anak2 ummi ni tak biasa kot buat bende2 camni . kite ni bile birthday orang lain kemain wish kt orang tuh. tapi bile time kite . hmm , 

Kau rasa ape aku rasa bile mak sendiri luah mcam tu ? sebok ar weh .terkilan sangat sangat. sebab mak sendiri kot . kat kawan2 boleh pulak kite wish . tapi kat mak sendiri ? pikir ah . i've learnt a lesson today . mmglah kalau kite tengok skrang .. laaaa nk wish kt FB buat apa . public sangat . tapi ibu ibu sekarang duk dlm serba technology semua pakai handset canggih ofcourse they want some appreciation for them . tak kisah lah celah mana pun . atleast , we must share it . nampak macam remeh temeh je tapi disisi mak mak ni . they like it so much , Seriously.. macam mana kau rasa bile kawan2 buat suprise post birthday kite kat ig pastuh letak gmbar kite , how do you feel ? macam tu laa ibu ibu2 akan rasa bile ade orang buat camtuh lagi lagi anak diorang . kan ?  

Sebenarnya kan aku mmg ade terlintas lah dalam hati nak share gmbar ummi sekali dengan wish tapi aku tak buat , apa yang aku fikir time tu .. ala buat apa wish kt fb ni . kite buat ayat gempak . ayat yang menunjukkan kite ni thankful for having a good mother . tapi in reality kite tak rasa pun apa yang kite cakap tuh kan. tak sama! ulang sekali lagi tak sama ! kite tak tunjuk depan mak kite . depan mak kite , kite malas . mak suruh buat ni taknak malas lah . kalau rajin buat, pastuh bile mak bleber kite kadang tuh dengar n kadang tuh masuk telinga kiri keluar telinga kanan . tu dalam reality . camtuh ke kite appreciate them ? nopeeee . that;s why aku tak upload . tapi apa yang ade ade dalam hati ummi adalah sebaliknya, ummi will be more more happy. ummi tak kisah. Ya Allah knapa aku tak buat terus bile dah terlintas macam tuh ? tapi tu laa . sape2 yang wish kt public ni mmg depa ni mmg ikhlas laa . aku tk buat sbb aku sendiri tak ikhlas nak buat . tu je point dia . mana kau letak KEIKHLASAN dalam menghrgai mak ayah kite . 

So for you guys wish lah kat mak ayah , buat lah ape ape care pun yang menunjukkan kite ni betul2 ikhlas . they want people around them love and care about their . mcam tuh jugak kite kan ? feel inside parent's heart deeply please.

Tu je yang aku nak cerita , that's not a funny story or awkward or jokes ke  hape ke . for me , you must take it seriously  btw. belum terlambat lagi .. 

    HAPPY BELATED BIRTHDAY UMMIKU SAYANGGGG 
   you are born to make me happy make me feeling better . I am sorry ummi for all my wrongdoings . kakcik sokmo tak ikut cakap ummi kakcik bukan anak yang baik kakcik pemalas kakcik ego kakcik taktau laaa mcm banyak sgt buat salah kat ummi kdang kkcik cakap lepas gitu tak fikir perasaan ummi. tak tau ummi terasa ke dok. ummi selalu cakap ummi dah tua ( mak aku beranak aku umur 40 tahun tapi tu normal) and i keep saying . "dok ummi dok tua pun ". kkcik marah ummi kenapa ummi ckap camtuh . time ummi sakit . kkcik tak tolong banyak pun than wht i should do . , pdahl i know u need my help right ? u want me to be at ur side but I don't do sometimes . Banyak mende nak cakap kat ummi tpi this is public and umi pun tak tau kewujudan entry ni cause u don't know i have a blog either. huwarghhhhh ummi bacalaaa . 



okay aku stop kat sini dulu . ambil yang jernih buang yang keruh . jangan judge aku based on what i taip kt entry ni . please ,  one day kite akan berubah jugak camne kan .