Current updates:
This place where you know the real of me. Do follow guys

Thursday, 1 August 2013

Salam Ramdhan and Eid Mubarak !


Assalamualaikum , Salam semua !!!

Today is Jummat , Last day in Ramadhan 1434H . tak lama lgi , we'll be celebrate eid mubarak ! Yahoo !
but , i didn't buy shoes,selendang raya yet ..:(  hehe .. this year , my family planned to make a grey theme . I had bought baju kurung moden warna kelabu ! syiookk. but , maybe i have one only baju raya coz what ?? becozz my mom said  , " umi cam xnak raya mana thun ni " and then , i just asked " bkpe umi ?"
my mom silent .. urmm .. I don't know what on her mind ..

Yeah , so long time i didn't update my post . asramalah katakan ..satu lgi , kalau ak nk update ,ikut mood jugakk ..skrang ni , mood aku tgh bosanng .. sbb tuh aku buat new post . nk thu tak , aku suka sgt puasa kat sekolah . sbb bleh bukak dgn kawan2 yang lain . makanan berbuka kt sana pun best . ade ikan keli , ikan patin , ikan sweet sour , nasi ayam dan banyak lagi wooo !! Air ?? bandung ada , limau ada , koko ada ..hhaaha *thumbs up * . bila ingat balik , kecur air liur aku . mlam2 ade moreh lepas tarawih . tiap2 malam aku rebut dgn kawan aku  ..hehehe ..erm , tak semestinya bukk kt skolah best . kat umah pun best jugak .. ade family .. ble pergi bazar .. MURTABAK sdap oww ! 

malam tadi hujan , Rahmat di bulan ramadhan ! harini , matahari cam redup je . malu nk keluar dia punya cahaya .. harap2 baju aku kering lah .. hehehe ..eh , aku lupalah nk buat kad hari raya kat kawan2 aku . sungguh arr ,lepas raya ni tkkan nk buat kad raya lagi.. alamatnya kene buat untuk thun depan pulak lah  hadoi ~ asaallah aku lupa sgt ni ~hurrrmm .. :(

Raya tahun ni mcam best je aku rsa , bila aku sebut sute2 . 1st raya : kat terengganu 2nd : kat terengganu mlam tuh satu family aku bertolak ke Kedah . 3rd : aku raya kat KEDAH , dan aku kene tolong sepupu2 aku untuk kawin /..  4th : ermmm . sepupu aku kawen , so raya dgn pengantin lah ! :) raya kelima smpai -----> x thulah .. raya kat kedah jee ~ mind you, aku pun terngin jugak raya kat terenganu ,aku nk raya kat umah kawan2 aku . kalau bleh , aku nk raya kt umah Vennellope ( nama samaran ) .. kau tahu spe vannellope ??? tak thu sudaah .. *gelak jahat* ..

Takperlah , raya kat mana2 pun best blake .. kan ?? okehhlah . stop smapi sini je .. smbung pulak bile2
SALAM RAMADHAN !

Thursday, 30 May 2013

Exam ends up !




Assalamualaikum , hye !

Happy Holidays,dude ! Now , i've enjoy my holiday seENJOY-ENJOYnye .Naaa . i have long been time not update any entry . Lazy + Boring = this is my habits ! Don't follow2 ea . tak baik untuk kesihatan . Actually ,  aku baru je habis exam ~ yahoo !! * Kaki kiri angkat kaki kanan jejak bumi*

As long I face with exam question , banyak cabaran wooo ..tpi , tuh common lah . semua orang yang pi sekolah pernah ambik exakan ??  kan ?? so , heran apa aku .. nk tahu tak , periksa ni penting tau untuk kite , kalau tak ambik , camner nak kerja ? camner nak dpt duit $_$ ?? camner nk tanggung kos sara hidup ?? hah ! dah nampak dah nape exam tu important ?? harap2 dah..

Ada satu ceghita nak habaq mai , sedih lah jugak . it happened to me . okeh , Al-kisahnya camni . harituh  , aku exam BI paper I . aku pun jawablah , bile dah bukak tuh .. hambek kau ! mmg payah tahap gaban .. huish , aku pun jwb je ler .. tiba-tiba je , i felt sleepy and then jadi sleeping beauty .. mcam-mcam aku mimpi , tertonggek-tunggeng bagai . lena betui . lamatuh , i woke up . and terus tngok jam  .. WHAT !! oh maii ..
apa nak jdi dgn aku ni .. aku tertidur smpi 10 minit lagi waktu nk habes .. aku baru jaa question 9 ! semua soalan ada 40 ..  23 % je aku completed .. aku pun bangun dan terus buat .. smpai 32 soalan . cikgu pun cakap " ok , masa dah habis " ...warrgghhh !!  aku pun ckp ahh " alaa , bagi lah 10 minit agi .. tdi kite tertidur " .. " erm , xbleh . siapa suruh awak tidur tadi " .. " habistuh , npe tak kejutkan .. " .. then , dengan kerasnya , cikgu terik kertas .. aku pun nangis tak berlagu  ! * budak manja *

ni bukan aku , oke !

Tpi , aku harap sgt2 bi aku dpt A ..ye lah actually , aku minat giler subjek BI , kpd Mr.BI .." i'm sorry sbb buat camtuh kat awak , lain kali sy tk akan tidur lagi " . mujur paper II mcam kacang goreng hangit je !
tpi , belum tentu dpt A kan ?? okehh aa ..  kite stop lah citer pasal BI ni ,.. perkara yg lepas xyah kenangkan , REDHO jer lah .. okey lah , stop sini je  kot , TATA . Gudnite dan salam 1 Islam semua !








Thursday, 21 March 2013

Sports day !



Assalamualaikum , Hye !

today , i am going to tell uolls about sukan kat sekolah aku . Best gilee ! for your information , aku ni daripada REd Warrior Team ! Daebak ! aku sebagai AJK F2 dalam organisasi rumah merah . nothing to proud -,- .Actually, aku masuk Table tennis tapi gitu aa , aku ni tak practise banyak sbb semua meja ping-pong habis semua orang conquer . aku bknnya apa , aku mmg nk practise giler2 tpi diorang cam tak bag aku test main. Tak ACI ! and then , aku takleh main sbb tak practise . tapi , nasib baik aku redha jer sbb aku pun bukan PRO sngat uh .

Nak dengar satu cerita tak , ada satu tuh kan , aku rasa kecewa giler aa sbb aku tak ambil part dalam sukan apa2 pun , dah aku ingat kalau aku tak masuk table tennis , aku boleh masuk badminton tngok2 aku tak terpilih pun . ada kawan yang sorang ni dah banyak ambil part , badminton pun dia ambil jugak . Tak aci arr!
Aku ni sbg AJK f2 pun biarlah ada part jugok dlm apa-2 permainan .. Naktahu tak ,aku nanges2 sampai macam nk runtuhkan bangunan .( hehe , xder lah smpai gitu ) ..  Last-2 kan, dengan bantuan kawan aku yang mmg baik sngat-sangat dia pujuk kakak supaya ambik aku . Then , aku pun terpilih lah ! THANKS A LOT KAWAN ! LOVEYOU !

Sekolah aku buat badminton tournament kat TER . Aku sempat practise kt sana . Lawan aku ialah kak Maya dengan kak aimi , YA ALLAH ! diorang ni mmg power aa . aku and partner aku ni apalagi . REdha jerlah . Dalam perlawanan tuh , kepala aku dah terkena racket Huda tyme dia dah buat SMASH . FUHH ! korang bleh bayangkan ? sakit lah jugak tpi akut ak kesah mana pun . kwan aku lah yg risau lebih2 aku bese-bese je. hurrmmm . haha , aku kalah jugak ! sbb dah mmg takdir dari DIA . tkper , aku tawakkal dan berharap tahun depn bleh buat yang terbaik . habis maen tuh , Huda belanja aku makan MAGGI HOT CUP ..hahaha , best aa sbb tyme duk kt sekolah mana blh makan benda camtuh.

Esok tuh pulak , aku Sukaneka , aku main game Lebuhraya pantai timur dan draw me. LPT aku klah tpi Draw me ALhamdulillah aku menang ! tak sangka ~_~ . Esok tuh , pengumuman rumah mana yang digelar juara - tyme tuh hatiku berdebar2 .. JENG jeng .. Pemenangnya adalah rumah MERAH !!!!
sungguh ku tak sangaka aku ingat rumah hijau

Dahlaa , smpai sini sajeerr ..harapan aku  , Rumah merah akan jadi WARRIOR every years !