Current updates:
This place where you know the real of me. Do follow guys

Tuesday, 18 December 2012

Fanatik Lagu Cinta Terlarang

Auchaak !

Assalamualaikum , hyee!

Bosan tak ?seminggu agi aku akan jadi kakak kepada adik F1 . dah tuaa dah ~ nanti diorang nk panggil aku ape ea ? Kak Hajar ?Sis Hajar ? kak yong ?hahaha ,melawak jee ..napelah sekolah awal sangat  ?!?!? Benci ! benci ! benci  ! =P Tahun depan aku akn hadapi byk cabaran , yer ! mmg mencabar ~

Nak tahu tak ,time cuti ni , aku mmg suke gile aa lagu ni , selalu bukak  " Cinta Terlarang " ( dengar tak ? tu lah lagu dia ) Ku minta kepadamu .,,jangan keluar malam ni .. oooww..owww.. People say , Kangen Band give the song tittle because it tells about romance between man and elves (bunian) . source story from my sis's friend . She is Sixth-sense (gift from ALLAH , so she can see other creatures that ordinary people cannot see with their naked eyes.The creatures like elves,genie and so on) . Woaah , SCARRY !!

Perhati elok-elok yer lirik dia .. :)  


 cinta dengarkanlah ku ingin mendengar suaramu
 nyanyikan lagu-laguku bila kau rindukan aku
 cinta relakanlah akhiri cerita tentang kita
 ku tahu berat bagimu untuk melupakan aku
 *
 ku minta kepadamu jangan keluar malam ini
 karena ku tak akan menemuimu
 ku minta kepadamu jangan keluar malam ini
 reff:
 sesungguhnya kasih sayangku tiada batas
 namun secepatnya engkau harus ku lepas
 selagi engkau berdiri dan kau bernafas
 lekaslah pergi agar engkau pun terbebas
 sesungguhnya engkaulah makhluk yang ku sayang
 tetapi cinta kita ini cinta terlarang
 ku harapkan agar engkau cepat menghilang
 dan jangan lagi kau datang
 cinta relakanlah akhiri cerita tentang kita
 ku tahu berat bagimu untuk melupakan aku
 Back to *
 Back to reff
 sesungguhnya engkaulah makhluk yang ku sayang
 tetapi cinta kita ini cinta terlarang
 ku harapkan agar engkau cepat menghilang
 dan jangan lagi kau datang


Sunday, 16 December 2012

Kek yang unik gile !

Hye , Assalamualaikum  .

Tdi , sy bkk google images , pikir punya pikir ,sy pun taip lah " Unique Cake "..haha ~ seriously , awesome !
teruja gile aku tngok .. fulabeb , mmg pandai aa Cake Designer  ( bkn baju je yg ade designer , cake pun ada jgak tau! ) .



Computer Cake 


T_____T 


Dead Monster Rat 


The Flies and the Poo ><


Lung Cake 


First Aid Kit


Troll Face


Shoot Bride 


Tape Recorder 


aKU PUN nak !!



haha , kek pun kek jugak .. masuk dalam perut mmg kenyang !

ok , dadada ..dah abis dah entry kali ini .. Assalamualaikum ,, :) 







Tuesday, 4 December 2012

SEGMEN : 10 BERTUAH DAPAT HEADER FREE

Saya ada join segmen dari blog akak yang comel ni

Done Follow you ! 

Harap-harap dapat header baru , hehe 


Casper Love \ Bab 1 : Sunyi /





“ Hey ! budak miskin . Nyah kamu dri sini ! aku tak nak tngok muka kau tu lagi “ suatu jeritan telah mengejutkan Alice yang riang bermain bersama kawan baiknya , Engelina. Lalu mereka berdua menoleh belakang , alangkah terkejutnya apabila melihat Sheba and The Gang berdiri sambil menunjukkan muka tak puas hati + bajet comel mereka tu ..

“ Kenapa dengan korang semua ? Apa salah yang saya buat sampai tiba-tiba je awak semua marahkan saya ? “soal Alice dengan lemah lembutnya  . “ engkau tanya apa yang kau dah buat ? Hey ! ngko tau tak,disebabkan engkau lah Ryan tidak layan aku ! “ tengking Sheba sambil memegang  kolar baju Alice dengan kuatnya . 

“ Ry..Ryan ? apa kena mengena si budak Poyo tu dengan saya ? “

“Kau tanya lagi apa yang kau dah buat dengan Ryan ? Hei , kau nak tahu ? Ryan cakap dengan aku yang dia tak suka dekat aku sebab hati dia rasa bagai dicuri oleh seseorang yang cantik jelita iaitu Alice . Setahu aku, aku lah yang cantik , jelita , Hot dan awesome  kat sekolah sini.Aku dah korbankan segala-segalanya hanya untuk Ryan tetapi ada makhluknya yang sial ni datang dan merosakkan segala-segalanya . hidup aku dah berubah tak seperti dulu lagi sbb ngkau lah ! Aku benci kau selama-selamanya  ! “

                                                                                                            ******************************************************

Actually , Sheba ada seorang  jejaka tampan yang amat dia gila-gilakan . Malah , dia sanggup buat apa saja untuk Ryan supaya dia dapat mencuri hati Ryan . Tetapi , sayangnya hati
Ryan lebih suka kepada Alice,seorang budak yang cantik dan rupawan malah dia seorang  yang pandai . Alice tak suka pun dekat Ryan tu krn bgi Alice tiada jejaka pun di sekolah dapat memikat hatinya .Kesian Alice ,disebbkan Ryan tuh minat kat dia habis dia dibuli setiap hari oleh Sheba & The Gang.

Ayah dan ibu Alice meninggal dunia sejak Alice berumur 6 tahun. Mereka meninggal akibat  dibaham harimau ketika mereka mencari  makanan untuk diberi kepada keluarga . Sedihkan ? pengorbanan ibu bapa yang sanggup meredah hutan demi anak .Skrang , Alice tinggal sebatang kara di rumah kayunya yang hampir reput  tuh .. Dia membuat kerja sambilan pada hari cuti dan duit yang dia hasil diguna untuk menjelaskan segala yuran dan barang  keperluan .

******************************************************

Alice dah tak tahan lagi dengan Sheba & the gang sbb mereka selalu buli  dia . Dalam masa yang sama , Engelina dah semakin berjauhan dengan Alice dan tidak menegur . Engelina juga rasa benci dengan Alice sbb  jejaka yang dia minati sejak dari kecil lagi minat kepada Alice  iaitu Ryan.Sungguh tak sangka rmai sungguh yang tergila-gilakan Ryan . Hampir satu sekolah budak perempuan minat kat dia .  biasalah Ryan tuh berkarisma lah jugak dan dia juga seorang yang kaya raya . Tpi , kesian lah kat Alice. Semua budak perempuan suka sangat buli dia dan berjauhan dengan dia sejak mereka semua tahu yang Ryan minat si Alice tu .Alice sangat sunyi sebab kehilangan ramai kawan-kawannya.



“ ARRRRRRRRGHH !!!!! aku tak tahan dengan semua kawan aku ! kenapa diorang buat begitu kepada aku smpai aku dipulaukan hanya disbbkan mamat tu aje ! “  Alice meluahkan perasaannya sambil berdiri di atas bangku yang dibina oleh ayahnya . Disitulah tempat dia selalu luahkan perasaannya katanya tempat yang indah kerana  ada bunga-bunga tumbuh di sekitar ,rama-rama yang terbang di siang hari dan firefly yang berkunang-kunang di tengah malam.Cantik , kan ? 









Sunday, 2 December 2012

Goodbye November, Hello December !

                                                              

                              A month to finish what you started XD

Assalamualaikum , hye uolss !

This week , I mad some changes in my blog but it's not too much . just little bit . See , my sidebar ada vintage divider kt atas and bawah , back to top button kat bawah belah tepi sekali and  my SCM player . I put a piano playlist titled ' River Flows in you - Yiruma ' . Slow tpi interesting lah jugak kan . Yg ni sy cari dekat Utube not I punya Tube . hahaha. Hope you like it,guys !

During the school holiday , my weight become heavy . 32kg ---> 34kg !! banyakkan naik .. 2kg kot ! it's SCARY  wah , aku tak nak berat, aku tak suke laa ! What can I do ? So , petang ni aku kene lah exercise so that my weight will lose. Disebabkan aku sangat bosan time cuti ni just main internet je . bgi aku itu sangat tak ckup untuk buat hatiku senang jdi aku cuba untuk buat cerpen ..sal ape eh? ( mana bleh bagi tau ) dalam proses nk complete . Harap korang semua baca ! aku buat citer ni sebab  aku nk gain aku punya knowledge yg saban hari semakin down . Ilmu ni penting tau ! So ,that's why I buat mcam tau ! * eeeuww , main ckp I , I lah pulak*

Oh ! Abang aku yang ketiga @ anak ke-4 . dah lulus dalam exam dia ! Congrats , Abg ji ~ So , apa lagi . dia bersiap-siap nk balik ke tanah air la. Dia ckp nk tempah tiket flight yg paling awal . hope dia dpt lah sbb dh lama tak jumpa dia . nak dekat setahun tak jumpa dia bukan nak dekat setahun tpi mmg dah setahun  . huhu biasa lah orang blajar kt bumi anbiya' . susah nk jumpa , kan ?

Jap , pasal Cerpen tuh nanti aku bagi tahu bile dah siap . OK ! aku tak janji tpi aku akan cuba untuk siapkan. ada faham ? Okklah , nak chow chow tu ~ Assalamualaikum  , Bubye !

                             DECEMBER , PLEASE BE NICE WITH ME 



Go For it !