Current updates:
This place where you know the real of me. Do follow guys

Sunday, 3 June 2012

I MISS MY BLOG





                                        I hope , I have a wonderful day tomorrow ^-^
                       
Assalamualaikum , Hyep !

       Big earthling HELLO to all readers ! aku rindu aa Blog aku,woooo ! lama dah aku tak update blog.Aaaacho! debunya blog aku ,patutlah aku bersin kuat semacam je ni  XD .Sorry aa , mmg lama dah aku tak update ! Lepas balik dari Holiday Camp Planned ( Kem cuti terancang ).Then , balik kampung kat Kedah . So , banyak mase aku luangkan with my cousins . mmg SYIOK !

      Tadi aku ade edit blog aku , aku tukar jadi Mat Jenim .eh ! silap2x. DENIM la..aku pun tak tahu denim tu apa . Aku dapat tutorial ni dri kak Lyssa Faizureen .Kali ini aku dah serik hias blog . It waste more my time.huhu.Amalan syaitan kot . Okee, aku puas hati lah sikit dgn hiasan blog aku . klau ade rating aku bagi 59.9% je la .hewhewhew. =D

       Eeh , So pity my niece .Dia sakit tekak . klau dia nangis mesti serak . sadiss ~_~ . Actually , bagi aku seserak suara dia pun dia tetap cute disisi aku.XD aku mmg sayang giler-II aa dgn anak saudara aku . I wish when her grown up , she loves me more than she loves her toys.ngee =) Touched (=

                                              Asna Madiha Anas Yang Cute

       Selepas maghrib,sempat agih aku with my bro and sis tngok video sorang Vlogger ni . Dia ni famous lah katakan , nama diberi " MAT LUTFHI " tak silap aku,dia ni asal negeri utara wether Kedah,P.Penang or Perlis.Hurmm,taa kesah laa yang penting dia tuh orang melayu =D Video dia mmg lawak,aku suke sangat !. Then,dia ni guna bahasa ROJAK * malay + English *Then, dia ni belajar kat Negara Koala 'n' Kanggaroo . mesti best , kan ? ramai orang anggap muka dia lebih kurang mcam EUNHYUK .. is that fact , right ? hurrmm


                                      Ya Allah!nape kau kelakar sangat?CakapXD

      Okeylah , setakat ni saje je kot . Tak larat dah nak type memanjang mcam kerangan BM . LP kate " Go , Go "  katil ckp  " Come Here ,Come Here " .. So , aku nk buat taik mata dulu ,klau ade pape cerita aku post agi . Insya ALLAH . That is all for today

Assalamualaikum , Bubbye !

Friday, 1 June 2012

Erti Sahabat Sejati

                                                                 Happy , Cheerful , Smile 
Assalamualaikum , Hi


Di sini , ada cebisan sikit untuk korang , yang ni pasal " Sahabat " . I love ALL my F.R.I.E.N.D.S. So,that's why I put this WORDY-II .Kalau korang sayang kawan , bacalah ! klau korang tak sayang " Hantak Ngko Laa ! " hewhewhew 


Untuk diriku…
Untuk sahabatku…
Serta buat yang mengerti erti persahabatan sejati……..


Kerana Allah kita di sini…
Kerana Allah kita mengenali..
Kerana Nya kita memahami..
Erti persahabatan sejati..
Iaitu pabila aku berlaku baik padamu..kau akan membalasnya..
Pabila aku kesusahan..engkau setia berdiri di sisiku..
Pabila aku menderita..kau akan turut merasai penderitaanku..


Kau sahabat sejati …
Yang sentiasa memuliakanku dan menutup aibku..
Sentiasa menyusahkan dirimu untukku..
Sentiasa membuatkan aku terasa dihargai…
Sedang hati kau terluka dalam mempertahankan persahabatan ini…
Kerana aku lupa untuk menghargaimu sebagaimana engkau menghargaiku…
Biarpun begitu.. kau masih dan terus di situ untuk berdiri sebagai sahabat sejatiku..


Yang bernama sahabat sejati,
Kau ikhlas di sisiku,
Tika susah dan senangku..
Menangis dan ketawa bersama-samaku..
Hingga kadang-kadang terdetik di hati kecilku...
Mengapa begitu setia kau di sisiku..


Aku tertanya-tanya ..
Ku kira jawapannya ada padaku..
Kerana engkau menyayangiku bukan kerana diriku..
Bukan juga kerana dirimu..
Tapi kerana Allah yang satu..


Kau sahabat sejati,
Baru ku sedar…
Melihat mu hatiku teringat pada Allah..
Berbicara dengan mu..bertambahlah ilmu di jiwaku..
Melihat kelakuanmu..sayu aku teringat pada kampung akhirat
Tika itu aku berfikir...
Mana mungkin kau bukan teman sejatiku..


Sahabat sejatiku,
Yang mengajar aku erti memahami dan menghargai..
Menyayangi dan menghormati..
Mana mungkin aku terus membiarkan kau sendirian susah dalam mempertahankan perhubungan ini…
Bimbinglah aku..
Ajarlah aku..
Tunjukilah aku…
Supaya suatu hari aku turut merasai apa yang kau rasai…


                            

                                  AKU RASAKAN ,BUKAN KORANG NAK BACA PUN XD